



## **AASB Virtual Research Forum**

Monday 29 November 2021

SESSION 1	
8.55 am AEDT	WEBINAR OPENS
<b>9.00 am</b> (15 mins)	Acknowledgement to County and Opening Remarks Dr Mark Shying – Research Director, Australian Accounting Standards Board Professor Frederik Anseel– Senior Deputy Dean (Research and Enterprise), University of New South Wales Business School
<b>9.15 am</b> (30 mins)	KEYNOTE SPEAKER Dr Keith Kendall – Chair, Australian Accounting Standards Board
9.45 am	Australian Journal of Management Associate Professor Andrew Jackson, University of New South Wales – Editor-in-Chief
9.50 am BREAK (10 minutes)	
<b>10.00am</b> (30 mins)	PRESENTATION 1: An evaluation of the impacts of the adoption of AASB 15 Revenue from Contracts with Customers Research team: Dr Le Ma, University of Technology Sydney; Professor Peter Wells, University of Technology Sydney; Associate
<b>10.30 am</b> (30 mins)	<ul> <li>Professor Helen Spiropoulos, University of Technology Sydney; and Sebastian Onie, University of Technology Sydney</li> <li>PANEL DISCUSSION (Facilitated by Alison White, AASB Deputy Chair)</li> <li>Panellists:         <ul> <li>Sean Hughes, Commissioner at the Australian Securities and Investments Commission</li> <li>Martin Lawrence, Director at Ownership Matters</li> <li>Tracey Driver, Consultant and retired Audit Partner at KPMG Australia</li> </ul> </li> </ul>
<b>11.00 am</b> (30 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
11.30 am	LUNCH BREAK (60 minutes)
SESSION 2	
<b>12.30 pm</b> (30 mins)	PRESENTATION 2: Presentation prominence: Does it matter to non-professional investors? The case of 'Other Comprehensive Income'         Research team: Dr Troy Yao, Queensland University of Technology; Associate Professor Tyge Kummer, Queensland University of Technology; Associate Professor Jenny Stewart, Griffith University.
<b>1.00 pm</b> (30 mins)	<ul> <li>PANEL DISCUSSION (Facilitated by Toby Langley, AASB member)</li> <li>Panellists: <ul> <li>David Wilson, Deputy Head of Australian Equities, Growth at First Sentier Investors</li> <li>Marc Smit, Head of Group Accounting Policy &amp; Reporting Assurance at National Australia Bank</li> <li>Robert Sharma, Head Accounting Services at the Australian Prudential Regulation Authority</li> </ul> </li> </ul>
<b>1.30 pm</b> (30 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
2.00 pm	BREAK (15 minutes)
SESSION 3	
<b>2.15 pm</b> (30 mins)	PRESENTATION 3: Decision Usefulness: A re-examination of the information needs of non-profit GPFR users Research team: Dr Craig Furneaux, Queensland University of Technology; Professor David Gilchrist, University of Western Australia; Associate Professor Andrew West, <i>Queensland University of Technology</i> ; and Dr Yuyu Zhang, <i>Queensland University of Technology</i>
<b>2.45 pm</b> (30 mins)	<ul> <li>PANEL DISCUSSION (Facilitated by David Holland, AASB member)</li> <li>Panellists:         <ul> <li>The Hon Dr Gary Johns, Commissioner at the Australian Charities and Not-for-Profits Commission</li> <li>Caitriona Fay, Managing Partner, Perpetual Private at Perpetual Limited</li> <li>Cameron Power, Chief Financial Officer and General Manager Corporate Services, Education Services Australia</li> <li>Professor Matthew Hall, Professor of Accounting at Monash University</li> </ul> </li> </ul>
<b>3.15 pm</b> (30 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
3.45 pm	BREAK (15 minutes)
<b>4.00 pm</b> (30 mins)	KEYNOTE SPEAKER: Evidence-based Standard-setting Professor Ann Tarca – International Accounting Standards Board
4.30 pm	CLOSING REMARKS Dr Mark Shying –Research Director, Australian Accounting Standards Board Associate Professor Noel Harding – School of Accounting, University of New South Wales
4.40 pm	VIRTUAL NETWORKING DRINKS