

Australian Government

Australian Accounting Standards Board

## Agenda

Issue Date: 23 August 2016

Subject:	Agenda for the 153 <sup>rd</sup> meeting of the AASB
Venue:	TEQSA Boardroom, Tower Level, Level 14, 530 Collins Street, Melbourne
Time(s):	Tuesday 30 August 2016, from 10.00 am to 6.45 pm Wednesday 31 August 2016, from 8.30 am to 3.15 pm

The public is invited to attend this meeting. Items 1(a) and 13 will be held in private.

NOTE: The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the course of the meeting. It is advisable to visit the website prior to 30-31 August 2016 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated above. Those wishing to attend the public sessions of the meeting are requested to register in advance. (see AASB meeting procedures for attendance on the AASB's website).

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives		
10.00 am	1(a)	¼ hr	Agenda			
10.15 am	1(b)	½ hr	Report from Chair			
10.45 am	2	¼ hr	Apologies, Declarations, Minutes and Approvals out of session			
11.00 am	Morning tea (15 mins)					
11.15 am	3	1½ hr	Income of NFP entities	Sweep issues		
12.45 pm	7	3∕4 hr	Presentation from Academic (Sue Wright, Macquarie University)	Research on Corporate Reporting Thresholds		
1.30 pm	Lunch (45 mins)					
2.15 pm	15	¾ hr	Presentation by Anthony Heffernan (NZASB Staff)	Provide an update to the board on IPSASB's Revenue and Non- Exchange Expenses Projects		
3.00 pm	Afternoon tea (15 mins)					
3.15 pm	3	1½ hr	Income of NFP entities (continued)	Examples		
4.45 pm	3	1 hr	Income of NFP entities (continued)	Standard		
5.45 pm	3	1 hr	Income of NFP entities (continued)	Basis for Conclusion		
6.45 pm	Close meeting					

30-31 August 2016 Issued 23 August 2016

Day 2	Item	Duration	Subject	Objectives			
8.30 am	3	½ hr	Income of NFP entities	Sweep issues (hold time for any redrafting)			
9.00 am	4	1½ hr	Insurance	Decide whether modifications to the expected revised IFRS 4 requirements are justified for: public sector insurers; or asset measurement			
10.30 am	Morning tea (15 mins)						
10.45 am	8	1 hr	AASB Agenda Consultation	Consider feedback received and staff recommendations			
11.45 am	5	¼ hr	Research update	Consider report on recent developments			
12.00 pm	6	¼ hr	IASB ED/2016/1 Definition of a Business and Accounting for Previously Held Interests	To comment or not			
12.15 pm	9	½ hr	IFRS review	Progress Report			
12.45 pm	Lunch –	(45 mins)					
1.30 pm	10	¼ hr	Communications & AASB Workplan				
1.45 pm	14	1⁄4 hr	Regulatory Update				
2.00 pm	11	½ hr	Emerging Issues				
2.30 pm	12	1⁄4 hr	Strategic Plan Update				
2.45 pm	Арр А	1⁄4 hr	Other Business				
3.00 pm	13	1⁄4 hr	Review				
2 15 pm	Class	ootina					

3.15 pm Close meeting