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Dear IASB members 
 
Invitation to comment – Exposure draft Recoverable Amount Disclosures for Non-Financial 
Assets - Proposed Amendments to IAS 36 

The global organisation of Ernst & Young is pleased to submit its comments on the above 
Exposure Draft. 
 
We support the proposed amendment to paragraph 134(c) and note that in the absence of 
amendment, the disclosure requirements in the paragraph would exceed the IASB’s original 
intention. However, we ask the IASB to reconsider whether it is necessary at this time to 
increase the disclosure requirements under IAS 36 with the aim of consistency with IFRS 13 – 
Fair value measurement at the detriment of consistency within IAS 36. The proposals would 
lead to a situation where the required disclosures if an impairment loss were calculated by 
reference to FVLCD would go far beyond the required disclosures if the same impairment loss 
were calculated by reference to VIU. We also note that the proposed requirements exceed 
those in IFRS 13 for fair value measurements categorised within level 2 of the fair value 
hierarchy. Overall we suggest that the IASB first assesses the results from its Discussion 
Forum: Disclosures in Financial Reporting, before these types of amendments are made to 
existing standards. 
 
We have included a detailed discussion of our comments in the appendix to this letter. 
 
Should you wish to discuss the contents of this letter with us, please contact Leo van der Tas 
at +31 88 4075035. 

 
Yours faithfully 
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Appendix 
 
 
Question 1 Disclosures of recoverable amount 
 
We support the proposed amendment to paragraph 134(c) and note that in the absence of 
amendment, the disclosure requirements in the paragraph would exceed the IASB’s original 
intention.  
 
However, we question whether it is necessary to transfer this requirement to paragraph 
130(e), thereby requiring disclosure of the recoverable amount when an impairment loss has 
been recognised or reversed during the period for an individual asset, including goodwill, or a 
cash-generating unit. The reasons are considered in more detail in our response to question 2 
below. 
 
 
Question 2 Disclosures of the measurement of fair value less costs of disposal 
 
As a general starting point we suggest, especially since the existing disclosure requirements 
under IAS 36 are both extensive and challenging, that the IASB make no additional disclosure 
requirements until it has been able to assess the results of the Discussion Forum: Disclosures 
in Financial Reporting. 
 
We specifically ask the IASB to reconsider the proposal to increase the disclosure 
requirements in paragraph 130(f) if an impairment loss has been calculated by reference to 
fair value less costs of disposal (FVLCD) rather than value-in-use (VIU). We consider that, in 
principle, consistency within IAS 36 is more important than consistency with IFRS 13 – Fair 
value measurement. The proposals would lead to a situation where the required disclosures if 
the impairment loss were calculated by reference to FVLCD would go far beyond the required 
disclosures if the same impairment loss were calculated by reference to VIU. We also note 
that the proposed requirements exceed those in IFRS 13 for fair value measurements 
categorised within level 2 of the fair value hierarchy, e.g. by requiring disclosure of the 
discount rate in all circumstances. Finally, the disclosures in respect of FVLCD under 
paragraph 130 (f) would now be different, as well as differently worded, from the disclosure 
requirements in respect of FVLCD in paragraph 134 (e). 
 
 
Question 3 Transition provisions 
 
We have no comments on the transitional provisions. 
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Question 4 Other comments 
 
Proposed paragraph 130(f)(iii) states that “An entity shall also disclose the discount rate 
used in the previous measurement (if any).” We note that the IASB is not “requesting 
comments on the proposed amendment to require an entity to disclose the discount rate 
used in a present value technique, because this topic was already subject to public comments 
during the Annual Improvements to IFRSs 2010–2012 Cycle.” However, we would like to 
clarify the meaning of the proposal. It is not clear whether it refers to any previous 
measurement of the same asset or CGU or any impairment loss if recoverable amount was 
FVLCD. If the latter, we consider that this would be covered by the general requirement to 
disclose comparative information but as all impairment losses are specific to the assets 
whose recoverable amount is tested for impairment and to the circumstances at the time of 
the impairment test, we question how much benefit the disclosure would give to the users of 
the financial statements.  
 
In proposed Illustrative Example 10, Note (b) below the illustrative disclosure refers to the 
“implied fair value less costs of disposal” of the asset. We are unsure what is meant by 
“implied” as this word is not used in IAS 36 in the context of FVLCD. In addition, it is very 
rare for the recoverable amount of a CGU to be equal to the carrying amount of goodwill, as 
normally other assets are part of the CGU as well. This example may indicate that “goodwill” 
has been tested as a separate asset instead of as part of the respective CGU (or part of a 
group of CGUs). 




