

Public Agenda

8 June 2021

Subject: Agenda for the 181st meeting of the AASB

Venue: Videoconference

Time(s): Monday 21 June 2021, 10.00 am – 5.15 pm

Tuesday 22 June 2021, 9.55 am - 4.30 pm

The public is invited to attend the meeting. * Items 1 and 19 will be held in private.

NOTE:

The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the meeting. It is advisable to visit the website prior to 21 June 2021 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated here.

Those wishing to attend the public sessions of the meeting must register their interest by email to standard@aasb.gov.au, by 17 June 2021. Only attendees that have pre-registered will be provided with registration details to join the Zoom videoconference.

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
10.00 am	1*		Agenda	
10.50 am		5 min	Break – Open to Public	
10.55 am	2	5 mins	Apologies, Declarations of Interest, Minutes and Out-of-Session Approvals	
11.00 am	3	90 mins	Not-for-Profit Financial Reporting Framework	Consider staff analysis of certain Tier 3 requirements and decide preferred options
12.30 pm		30 mins	Lunch	
1.00 pm	4	30 mins	AASB Agenda Consultation	Consider draft ITC questions
1.30 pm	5	30 mins	IASB Agenda Consultation	Consider feedback received to date and decide on key issues for submission
2.00 pm	6	30 mins	Sustainability Reporting	Consider the IFRS Foundation ED, and decide whether to comment
2.30 pm	7	15 mins	Research Update	Briefing on research program
2.45 pm		15 min	Break	
3.00 pm	8	45 mins	Regulatory Assets and Liabilities	Consider issues for submission
3.45 pm	9	30 mins	Audit Engagement-related Disclosures	Project update and next steps
4.15 pm	10	30 mins	Going Concern	Review working draft of staff paper
4:45 pm	11	30 mins	Business Combinations under Common Control	Consider summary of feedback from roundtable
5.15 pm			Close Day 1	

Day 2	Item	Duration	Subject	Objectives
9.55 am	1(a) *	5 mins	Welcome	
10.00 am	12	90 mins	IPSASB EDs on public sector measurement	Consider the scope of the AASB's submission and discuss current value measurement of operational assets
11.30 am		5 min	Break	
11.35 am	13	60 mins	ACNC Presentation	
12.35 pm		30 mins	Lunch	
1.05 pm	14	75 mins	Insurance Activities in the Public Sector	Discuss discounting and inflating under AASB 17 and eligibility for the 'simplified' PAA to measuring liabilities for remaining coverage
2.20 pm	15	15 mins	AASB Standard-Setting Frameworks – Tier 2 principles for IFRS disclosure amendments	Consider and apply revised principles for amending AASB 1060 for disclosure-only IFRS amendments
2.35 pm		10 min	Break	
2.45 pm	16	60 mins	AASB 1058 Income of Not-for-Profit Entities targeted outreach	Note feedback from targeted outreach and consider next steps
3.45 pm	17	15 mins	Open for comment – Public	Consider response to international documents open for comment.
4.00 pm	18	15 mins	Other Business – Public	Consider other documents open for comment
4.15 pm	19*	15 mins	Review	
4.30 pm			Close	