

## **Agenda**

**UPDATED**: 8 November 2018:

**Subject:** Agenda for the 168<sup>th</sup> meeting of the AASB

Venue: Deloitte, Grosvenor Place, 225 George Street, Sydney

Time(s): Tuesday 13 November 2018, from 9.00am to 5.15pm

The public is invited to attend this meeting. Items 1(a), 1(b), 10, 14, 15, and 16 will be held in private.

NOTE: The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the

course of the meeting: It is advisable to visit the website prior to 13 November 2018 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated above:

Those wishing to attend the public sessions of the meeting are requested to register in advance:

(see AASB meeting procedures for attendance on the AASB's website):

Day 1	ltem	Duration	Subject	Objectives
9.00am	1(a)*	30 mins	Agenda	
	1(b)*		Report from Chair	
	2		Apologies, Declarations of Interest, Minutes and Approvals Out of Session	Note apologies and declarations.  Consider minutes for approval
9.30am	3	45 mins	External Presentation – Ian Carruthers, IPSASB Chair	Discuss public sector reporting and the IPSASB strategy
10.15am	4	60 mins	ITC 39 Phase 1 - Summary of submissions received	Assess if there are any issues with progressing Phase 1
11.15am		15 mins	Morning tea	
11.30am	5	30 mins	ITC 39 Phase 1 - Pre-Ballot Draft of Phase 1 amendments	Consider amendments subject to outcomes of agenda item 4
12.00pm	6	30 mins	Financial Instruments with Characteristics of Equity	Decide on submission to IASB
12.30pm	7	30 mins	AASB 17 Insurance contracts – Transition Resource Group (TRG)	Discussion with Chair of the AASB's TRG
1.00pm		30 mins	Lunch	
1.30pm	8	60 mins	Income of NFP Entities – Peppercorn Leases	Decide on whether to grandfather peppercorn leases and agree standard
2.30pm	9	15mins	ITC 39 Phase 2 – Summary of feedback received from Phase 2 outreach in September	Receive update on summary of feedback
2.45pm	10*	45 mins	Conceptual framework – Approach to NFPs (Phase 2)	Agree approach on tiering options for consultation with NFPs
3.30pm		15 mins	Afternoon tea	

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
3.45pm	11	15 mins	Amendments to Standards – Definition of a Business	Vote on amendments to AASB 3
4.00pm	12	15 mins	Extractive activities	Obtain feedback on research questions and direction of project
4.15pm	17	15 mins	International developments update	Inform the Board of relevant international projects
4.30pm	13	10 mins	Other Business – Public	
4.40pm	14*	5 mins	Other Business – Private	
4.45pm	15*	15 mins	Work program and Priorities for Next Meeting	
5.00pm	16*	15 mins	Review	
5.15pm			Close meeting	