

Agenda

4 September 2019

Subject: Agenda for the 172nd meeting of the AASB

Venue: TEQSA Executive Board Room, Tower Level 14, 530 Collins Street, Melbourne

Time(s): Tuesday 17 September 2019, 9.00am to 5.25pm

Wednesday 18 September 2019, 9.00am to 3:05pm

The public is invited to attend Day 1 and Day 2 meeting. * Items 1-6,9 and 29-31 will be held in private.

NOTE:

The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the course of the meeting: It is advisable to visit the website prior to 17 September 2019 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated above:

Those wishing to attend the public sessions of the meeting are requested to register in advance: (see AASB meeting procedures for attendance on the AASB's website):

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
9.00am	1*	30 mins	Chair meeting with the Board	
9.30am	2(a)*	30 mins	Agenda	
	2(b)*		Report from Chair	
10.00am	3*	45 mins	AASB Strategic Directions and feedback from peer review results	Decide on actions to improve ratings for strategies 5,6 and 7
10.45am	4*	20 mins	Corporate Plan	Approve KPIs for Corporate Plan 2019-2020
11.05am		10 mins	Morning Tea	
11.15am	5*	30 mins	Working with AUASB	Decide on collaboration going forward
11.45am	6*	30 mins	Feedback from stakeholder survey	Decide actions/next steps after considering feedback
	7		Apologies, Declarations of Interest, Minutes and Approvals Out of Session	Note apologies and declarations. Consider minutes for approval
12.15pm	8	20 mins	AASB 1059 Service Concession Arrangements	Consider feedback on Fatal-Flaw Review draft standard
12.35pm		25 mins	Lunch	
1.00pm	9*	60 mins	Discussion with regulator	Board discussion with ASIC on financial reporting matters
2.00pm	10	60 min	IASB ED/2019/4 Amendments to IFRS 17	Decide on comments to the IASB on ED/2019/4
3.00pm		15 mins	Afternoon tea	
3.15pm	11	15 mins	Parliamentary inquiry into regulation of auditing in Australia	Decide whether to make a submission to the Committee

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
3.30pm	12	15 mins	Disclosure of effect of new IFRS Standard not yet issued in Australia	Consider appropriate standard-setting action.
3.45pm	13	30 mins	AASB 1049 issues raised by HoTARAC	Decide what action to take, if any, in response to HoTARAC's request
4.15pm	14	30 mins	Class of ROU Assets – issues raised by SA Treasury	Decide if any standard-setting action is needed in relation to issues raised
4.45pm	15	15 mins	Public Sector reporting framework	Update Board on feedback from HoTARAC and public sector working group
5.00pm	16	10 mins	IPSASB Update	Receive update on IPSASB meeting in June
5.10pm	17	15 mins	ED 297 Removal of SPFS for certain for-profit entities and ED 295 GPFS Simplified Disclosures for FP and NFP Tier 2 Entities – feedback on the comment period	Decide whether to extend the comment period
5.25pm			Close meeting	

	•.		• • • •	
Day 2	Item	Duration	Subject	Objectives
9.00am	18	45 mins	AASB 1054-Disclosure of Compliance with R&M in SPFS	Review comments & feedback received and determine next steps
9:45am	19	30 mins	Education Strategy	Approve Education Strategy
10.15am		15 mins	Morning tea	
10.30am	20	30 mins	Evidence-Informed Standard-Setting Framework (EISSF)	Approve EISSF
11.00am	21	20 mins	Findings on non-disclosing entities lodging with ASIC	Update Board on final report findings
			(Research Paper by Brad Potter and George Tanewski)	
11.20am	22	15 mins	AASB 15 Research Grant Examples	Decide whether an amendment is required
11.35am	23	40 mins	Research report on charities lodging with ACNC	Receive presentation on research findings related to financial reporting of ACNC regulated entities and consider way forward based on findings
12.15pm		30mins	Lunch	
12.45pm	24	15 mins	AASB Due Process Document	Approve Due Process Document
1.00pm	25	15 mins	Update on UAC meeting	Update Board on UAC meeting held in August
1.15pm	26	15 mins	Consultation documents open for comments	Decide on international and domestic consultation documents to comment on
1:30pm	27	15 mins	International Strategy	Approve International Strategy

Day 2	Item	Duration	Subject	Objectives
1.45pm	28	15 mins	Other Business - Public	
2:00pm	29*	15 mins	Other Business – Private	
2.15pm	30*	30 mins	Work program, KPI Tracking and Priorities for Next Meeting	
2.45pm	31*	20 mins	Review	
3:05pm			Close meeting	