

Agenda

UPDATED: 14 November 2019

Agenda for the 173rd meeting of the AASB Subject:

Venue: RATTIGAN ROOMS, Productivity Commission, Tower Level 12,

530 Collins Street, Melbourne

Time(s): Thursday 21 November 2019, 8.30am to 5.00pm

The public is invited to attend the meeting. * Items 1, 8 and 21-23 will be held in private.

NOTE: The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the course

of the meeting: It is advisable to visit the website prior to 21 November 2019 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated above:

Those wishing to attend the public sessions of the meeting are requested to register in advance:

(see AASB meeting procedures for attendance on the AASB's website):

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
8.30am	1(a)*	45 mins	Agenda	
	1(b)*		Report from Chair	
	2		Apologies, Declarations of Interest, Minutes and Approvals Out of Session	Note apologies and declarations. Consider minutes for approval
9.15am	3	30 mins	ED 291 Not-for-Profit Entity Definition and Guidance feedback analyses	Note initial summary responses on ED 291
9.45am	24	10 mins	AASB 1054 – Disclosure of Compliance with R&M in SPFS	Vote on ballot draft of Amending Standard
9.55am	25	10 mins	AASB 1054 – Disclosure re New IFRS Standards Not Yet Issued in Australia	Vote on ballot draft of Amending Standard
10.05am	12	15 mins	AASB 15 – Research Grant Examples	Consider fatal-flaw comments and decide how to finalise
10.20am	17	15 mins	RDR disclosures for AASB 2019-3 Interest Rate Benchmark Reform	Consideration of RDR disclosures
10.35am		10 mins	Morning Tea	
10.45am	6	60 mins	Fair Value Measurement for Public Sector Entities	Consider drafting of Board's decisions, draft guidance on FV measurement on ROU assets and BCs in draft ED
11.45am	7	5 mins	Update on research and education	Update on the progress
11.50am	4	15 mins	Public Sector Financial Reporting Framework project plan	Approve project plan
12.05pm	5	15 mins	NFP Private Sector Financial Reporting Framework project plan	Approve project plan
12.20pm	9	10 mins	IPSASB update	Update on September 2019 meeting of IPSASB
12.30pm		30 mins	Lunch	

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
1.00pm	8*	60 mins	External presentation – Roger Simnett, AUASB Chair	Update on AUASB activities and discuss cross-cutting topics
2.00pm	10	10 mins	ED 297 Removal of SPFS for Certain For-Profit Entities	Receive feedback from roundtables
2.10pm	11	10 mins	ED 295 GPFS – Simplified Disclosures for FP and NFP	Receive feedback from roundtables
2.20pm	13	15 mins	Management commentary project plan	Approve project plan, decide scope of domestic research and outreach activities
2.35pm		15 mins	Afternoon tea	
2.50pm	14	15 mins	Remuneration reporting project plan	Approve project plan, including scope of the project
3.05pm	15	15 mins	Intangible assets project proposal	Approve project plan, decide whether to add project to work program
3.20pm	16	15 mins	Primary financial statements – submission to IASB	Approve project plan, decide on extent of outreach activities
3.35pm	18	5 mins	International documents open for comments	
3.40pm	19	10 mins	Update on international meetings	Receive update on international conferences and meetings in October
3.50pm	20	5 mins	Other Business – Public	
3.55pm	21*	5 mins	Other Business – Private	
4.00pm	22*	45 mins	Work program, Communications Report, KPI Tracking and Priorities for Next Meeting	
4.45pm	23*	15 mins	Review	
5.00pm			Close meeting	